Продукти

Почетна » Black Iron
black iron

Black Iron

Daimond Grow BLACK IRON (Црно железо) е 100% водорастворлив производ кој се состои од повеке наменски микро елемент обогатен со Железо и Хумусна киселина.

BLACK IRON  е совршен додаток за санацијата на почвата. Нашите супериорни, полни фракции на хумусна киселина ја подобруваат структурата на почвата, додека растворливото железо ги надополнува и виталните влезови. Црното железо ќе обезбеди континуиран здрав циклус на растење. Железото е важен елемент за здрав и продуктивен раст на растенијата.

Состав

Хумусна киселина ( добиена од суб- битуменски јаглен) – 47,5%

EDTA хелатно железо (FE) – 6.5%

Калиум (К) – 6%

Инертен материјал ( силициум диоксид/влага) – 40 %

pH – 6,5-6,6

Придобивки

Во многу почви има доволно количество железо, но многу често се наоѓа во форма што растението не може да го искористи. Со додавање на Daimond Grow Black Iron – црно железо во почвата или дирекно на целата површина на која се посевите, железото ќе стане веднаш достапно за растенијата и растението ќе може да го користи.

Нашата мешавина од железо, калиум и хумусна киселина создава хелатно железо што растението може да го користи и при промена на температурата и pH вредноста.

Хумусната киселина помага да се развие здрав и витален коренов систем, а здравата коренова зона овозможува ослободување на редуктанти и протони кои за возврат ја зголемуваат растворливоста на железото.

Примена и дозирање

Овошје,зеленчук и украсни растенија:

Фолијарно и фертиригација 2-3кг/ha во зависност од интезитетот на железната хлороза.